torstai 30. kesäkuuta 2005

Mihin meidän vauva katosi?


Tiistaina neiti vääntäytyi itse istumaan, eilen nousi sohvaa vasten seisomaan ja käveli samantien sohvan toiseen päähän.. Aikamoisia harppauksia kehityksessä taas. Tinja on siis reilun viikon päästä 9kk. Hyvästi nekin vähäiset neulomishetket, joita välillä löytyi kun Tintti tyytyväisenä kolusi lelulaatikkoa. Nyt pitää seistä koko ajan.. ja koska tasapaino ei oikein ole hallinnassa, jonkun pitää vahtia jatkuvasti..              


Gas


Ensimmäinen joululahja, Wawy, valmistuu pian. Tosin joudun piilottamaan sen pariksi päiväksi uteliailta silmiltä. Mun toppi-innostus laantui kun pääsin etukappaleen yläosaan asti, ja tajusin että eihän mun maha millään mahdu siihen.. no, jos koitan tehdä siitä äitiysmallin, että voisi jo tänä kesänä pitää sitä. Varsinaisia äitiysneuleita en viitsi tehdä, koska tämä on näillä näkymin viimeinen kerta kun olen raskaana.. Imetysneule on to-do-listalla, ja aion tehdä sellaisen jota voi käyttää siis jatkossakin.


Meidän pihalla on kohta kypsiä metsämansikoita, jee!!

lauantai 25. kesäkuuta 2005

Toiset ne juhlii juhannuksena ja minä mietin joululahjoja kotona..


noh, olenhan minä muutakin tehnyt, kuten grillannut. Mutta eilen siis aloitin joululahjalistan teon. Tarkoituksena on kuluttaa jo olemassa olevaa lankavarastoa eikä ostaa uusia lankoja.  Ja jos meinaan ehtiä tekemään kaikki suunnittelemani lahjat, paras aloittaa kerrankin AJOISSA!! Listalta löytyy mm. Clapotis, Wawy, lapasta, sukkaa ja paitaa.


Tässä nämä Tallinnan ostokset:


                                                        Lanka on siis Sofia Mini; 65% akryylia, 35% mohairia, 50g=165m. Lanka on aika mukavan tuntuista. Nimittäin pashmina-huivi joka oli n. 75% mohairia, kutitti aika pahasti käsiäni, enkä voisi kuvitellakaan että pitäisin siitä tehtyä huivia ihoa vasten.. Mulla on jonkun verran taipumusta allergiaan, ja se lienee syynä, että täytyy olla aika tarkka mitä lankaa käyttää.


Ja tässä sitten topin alkua, jota olen eilisen päivän tehnyt. (Sattuneesta syystä olin vauvan kanssa kotosalla kun muut olivat päivän uimassa + illalla kokolla, joten ei se kamalasti edennyt..)



Ja sitten vielä Tinja esittelee ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat hampaansa:


torstai 23. kesäkuuta 2005

Onpas taas ollut uskomaton viikko..


Häistä selvittiin, mutta lepopäivän jälkeen oli siis edessä Tallinnan reissu. Noh, virkkuukoukku viuhui autossa ja laivalla ihan kiitettävästi, ja verho eteni mukavasti. Kaupasta mukaan tarttui hiukan lankaakin syksyä varten. Esittelen sen sitten myöhemmin kuvan kera.


Toppi puolestaan.. hhhmmh.. olen nyt kahteen otteeseen purkanut sen, enkä tiedä miten nyt jatkaisin.. ja lankana on siis Tahiti eikä Butterfly, kuten vahingossa viime viikolla kirjoitin tuonne sivuun keskeneräisiin töihini ;)


Juhannusta vietetään tässä ihan kotosalla, joten ehkäpä joku työstäni etenee... Eipä tässä sen ihmeempiä, hyvää juhannusta kaikille!!

maanantai 20. kesäkuuta 2005

Pashmina-huivi!


Veljeni pääsi onnellisesti naimisiin, ja juhlat olivat oikein mukavat. Paljon tuli nähtyä sukulaisia joita en ole moneen vuoteen tavannut.. Tässä vielä tämä Novitan nettiohjeella tehty parimetrinen huivi kauniin morsiamen esittelemänä:                          


                          


                           Lankana Dream Mohair, jota kului muistaakseni 400 g.


Matkalla en saanut kuin kaksi ja puoli riviä virkattua kuistin verhoa. Matkaa oli lähes 400km, mutta pikkuneiti valvotti sen verran edellisenä yönä, että lähinnä torkuin koko matkan... Paluumatkalla toiminkin sitten kuskina. Pysähdyimme Jyväskylässä Viherlandiassa Hilarius Hiiren maassa (lastenhuvien jälkeen söimme mahat täyteen ennen matkan jatkumista) sekä Heinolassa jossa vierailimme Lintutalossa. Tinjakin ihmetteli puhuvia lintuja kovasti.. hauskin oli ehdottomasti Jaakko, joka osasi sanoa mm. hauhau, kukkokiekuu, miau ja mitä kuuluu :) Huomenna sitten Tallinnaan, jospa  auto- ja laivamatkalla saisi jotain vähän aikaiseksi!


Niin, ja en sitten jaksanut alkaa tekemään mitään pikahuivia, kun muistin että kaapista löytyy mekkoon sopiva lila virkattu takki.. tosin se on ihan kaupan mallistoa, mutta sopi tarkoitukseen vallan mainiosti. Olisi kyllä ollut mukava laittaa päälle jotain omatekemää, kun nuo sukulaisetkin kuulemma näillä sivuilla vierailevat ;) Toisella kertaa sitten..

keskiviikko 15. kesäkuuta 2005

Valmista taas:


Salainen projekti (uskallan esitellä kun lahjan saaja ei pääse koneelle...) Viikonlopun jälkeen näette minkälaiselta se näyttää käytössä.


            


Ja lupaamani Tinjan jakku, tällä kertaa ilman Tinjaa:


               


Nyt kiireellä aloittamaan omaa huivia juhliin (tai sitten tyydyn laittamaan jonkun pitsitakin....) Ja onhan noita muitakin keskeneräisiä töitä.


Sophiekin on alkanut kummasti kiinnostamaan, kiitos muuten Kati vinkeistä.

tiistai 14. kesäkuuta 2005

Vika löytyi!


Eli nuo kummalliset linkit johtuivat jostain meidän koneella olevasta viruksesta ja nyt saatiin se pois.. melkein meni jo hermot.


Salainen projekti on ihan loppusuoralla, ja yritän vielä ehtiä tekemään jonkun nopean huivin itselleni. Kiirettä pitää..

sunnuntai 12. kesäkuuta 2005

Siis täh??


Miten mun blogiin on ilmestynyt tuollainen linkki auto sanaan?? Ja oikein kun muistelen, niin jollain muullakin on blogissaan ollut näitä "outoja" linkkejä... ja näköjään se linkki siirtyi edellisestä päivityksestä tähän, juurin tuohon sanaan... mä en tajua??? Ja vielä palasin lisäämään että linkki häviää välillä, ja ilmestyy taas. Hohhoijaa tätä tekniikkaa...


En ole kahteen päivään ehtinyt kunnolla tarttua puikkoihin, ja sen kyllä huomaa. Alan olla terapian tarpeessa... Mut nyt yritän mennä sohvalle ja rauhoittua vähän, tää päivä ei ole taaskaan ollut niitä parhaimpia :(


Edit: voisko joku kommentoida näkyykö tuo linkki teilläkin, vai onko vika vain tässä meidän koneessa?? Tää tekee muutenkin jotain hyvin outoa...

torstai 9. kesäkuuta 2005

VOIH.....


Luin aamulla neulontalistalta että Euromarketissa on lankoja puoleen hintaan (juuh, Villapallo, olitkin kauppareissun aikana ehtinyt kommentoimaan hintoja..). Noh, eihän siinä mitään kuin auto äkkiä lainaksi ja Euromarkettiin. Enpä taida edes mainita kuinka paljon mukaan lähti, taisi loppuvuoden tavoite, (lankavaraston vähennys) mennä täysin metsään jo nyt.. Butterflyä, Palmaa ja Tahitia ostin, sekä vähän Tangoa.. ja höh, nyt muistin että keltaista Lollipoppia uupuisi muutama kerä, että ne riittäisivät aikuisten puseroon. Hmm.. taidan poiketa huomenna vielä katsomaan. Joo, ja koska kuulun ketjun henkilökuntaan, sain alennetuista hinnoista vielä 15% alennuksen, joten ihan kohtuuhinnalla sain langat ;) Nyt langat lankataulukkoon ja kassit piiloon ennenkuin mies tulee töistä ;)


Samalla reissulla löysin myös mekon häihin Kappahlista, että oli siitä ajelusta oikein hyötyäkin. Mekon löytäminen tähän vartaloon & mahaan ei ollutkaan mikään helppo juttu. Pitkää mekkoa kun en voi ostaa (kaupan mekot jäävät liian lyhyiksi kun olen niin pitkä, ja mekon pitää olla joko kunnolla pitkä tai sitten lyhyt, ei puoleenväliin polvea ja nilkkaa). Kankaan pitää olla joustavaa, että menee mahan kohdalta kesän ajan, mutta kuitenkin sellainen jota voisin myös tulevaisuudessa käyttää.. Mun on todella hankala löytää normaalimitoissakaan mitään sopivaa vaatetta.. toisaalta taas en voinut katsella odotusajan mekkojakaan, kun ei tää mun maha kuitenkaan kokemuksen perusteella kamalan isoksi kasva..


                         


Ja joka ostoksesta tuli Ykkösbonusta :)

keskiviikko 8. kesäkuuta 2005

Tinjan jakku!


Jälleen kerran erittäin huonolaatuinen kuva, mutta vaihdan tähän paremman kun saadaan toinen kamera kotiin. Oma projektinsa onkin sitten saada neiti pysymään edes hetki aloillaan..


                       


Malli:Kauneimmat Käsityöt 3/04


Lanka:Novita Wool (vaalean lila, ei näy kunnolla kuvassa)


Ja eilen postilaatikosta kolahti 15% alennuskuponki kertaostoksista Anttilaan. Mitähän sillä ostaisi??

tiistai 7. kesäkuuta 2005

Pikkuhiljaa valmistakin..


Salainen projekti on jo loppumetreillä, ja Tinjan jakkukin on hyvällä mallilla. Osat sain valmiiksi jo sunnuntaina, mutta 2,5 puikkojen oltua kateissa en voinut jatkaa työtä. Tänään sitten siivoilin ja puikotkin löytyivät, nyt on silmukat poimittu ja kenties se voisi illan aikana valmistuakin.


Päivällä suunnistin asioille, ja Tiinan vinkistä kipaisin Suomalaiseen. Koska muut kirjaston käyttäjät saattavat haluta lukea Lesley Stanfieldin Kauneimmat Neulemallit -kirjaa, päätin ostaa sen alennuksesta omaksi. *kröhm*. Onhan tuo meillä jo hetken viettänytkin. Itse asiassa mulla ei taida ennestään ollakaan kuin yksi neulonta-aiheinen kirja; Suuri neulonta- ja ompelukirja, joka sisältääkin kaikenlaista käsityöjuttua. Ihan kiva teos sekin, mutta koska se kertoo useasta asiasta, mm neulontaan liittyen ei niin kamalasti ole malleja. Nyt äkkiä jakun pariin, kun vauva nukkuu.

perjantai 3. kesäkuuta 2005

Huh hellettä..


Päivä on mennyt siivotessa, mutta nyt kuisti näyttää ihan toiselta kuin aamulla! Keittiönkin sain järjestykseen, joten kohta saunaa lämmittämään.


Meillä muuten asuu hortonomi Gardening (enkä se ole minä..) Mies jaksaa laitella pihaa ja kasvihuonetta kuntoon.. (siksi olen siis niin ärtynyt taimista yms jotka keväisin valtaavat kuistin ja keittiön pöydän + kaikki muutkin vapaat tasot, vaikka onhan se kiva että toinen jaksaa istutella ja pitää huolta..) Meiltä siis löytyy kesällä kaikkea kesäkurpitsasta paprikaan ja perunasta tomaattiin. Tälläinen syntyi tällä viikolla:



Hienohan se on! Idea löytyi viime kesänä Latviasta, taisipa noita olla Pärnussakin.


Neulontaakin nyt tähän -Tinjan kietaisutakkia olen tänään tehnyt melkein yhden hihan. Salainen projekti etenee ihan kivasti. Huomenna onkin tiedossa juna/bussimatkat Helsinkiin ja takaisin, ja joku työ lähtee ehdottomasti mukaan. Ollaan menossa viettämään veljen tulevan vaimon polttareita, ja harmikseni aikataulu taitaa olla niin tiukka ettei tarvi edes haaveilla lankakauppaan menosta :(   Noh, mihinkäs mä lankaa tarvisin??

torstai 2. kesäkuuta 2005

Torstai 2.6.05


Kävin tyhjentämässä kirpputoripöydän ja laskin laput. Lankoja oli mennyt 3500g!! Aika hyvin.. Muutenkin tavaraa oli mennyt yllättävän kivasti, sain tilityksiä 225e. Pöytämaksuhan oli kahdelta viikolta 60e, joten käteen jäi 165e. Ihan kivasti sellaisesta tavarasta jota ei tarvita. Nyt jäljelle jääneiden tavaroiden ja vaatteiden kohtalo pitäisi vielä päättää.


Niin, eli lankavaraston inventaario: myyty 3500g, ostettu 1600g= vähennystä 1900g. Enää 3100g jäljellä loppuvuoden tavoitteesta. Ja melkein seitsemän kuukautta aikaa. Kun vain pystyisi olemaan ostamatta lisää lankaa.. (helpommin sanottu kuin tehty!)


Edit: Unohdin laittaa lopullisen lankamäärän, joka taulukon mukaan on nyt 22,5 kg. Tosin noin kilon heitto (plussaa) on mahdollinen, kun keskeneräisten töiden korissa on epämääräisiä lankakeriä noin kilon verran, kuten oli jo silloin kun ekan inventaarion tein... eikä kaikki siis ole taulukossa mukana.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2005

Ihana kuisti!


Osa varmaan on nähnytkin kuistinverhon kuvan keskeneräisten töiden sivulla. Noh, tässä se vielä:



Kuvan perusteella voisi kuvitella kuinka mukava sinisellä kuistilla on istuskella kahvikupin kanssa mukavassa kevätsäässä, ja katsella ulos pihan elämää. Pah. Mitähän meidän kuistilta löytyy, lähinnä siis siltä alueelta joka ei näy kuvassa... n. 35 paria kenkiä hujan hajan, kahdet rattaat, kasa miehen työvaatteita, pakastin, tyhjä hökötys taimille (viettivät muutaman viikon kuistilla totuttelemassa ulkoilmaan), vähän tallinnan tuliaisia, muutama kilo hiekkaa ja paljon paljon muuta.


Kumma juttu sinänsä, kun olen selvästi ilmoittanut mielipiteeni, että kuistin on oltava SIISTI!! Se on ensimmäinen paikka jonka vieraat näkevät. Ja noin kerran päivässä (=360 kertaaa vuodessa) huomautan että pakastimen päällisen ja ympäristön on oltava tyhjä, koska käyn siellä vähintään kaksi kertaa päivässä (hakemassa leipää ja Tinjan mössöjä). Tänä aamuna kun unissani kömmin hakemaan ruispaloja pakastimelta, jouduin ensin raivaamaan kannen päältä miehen työvaattet, kameran, lehden, erinäisiä työkaluja ja avaimet... pakastimen ympärillä oli lisäksi n. 10 paria kenkiä ja jouduin kurottelemaan pakastimeen noin metrin päästä. HERMO TÄSSÄ MENEE VÄHEMMÄSTÄKIN. Tunnetusti olen vielä aamuisin hiukan kärttyisä ennen ensimmäistä kahvikupillista, eikä muut asukkaat ilmeisesti vieläkään tajua sitä. No, jospa tämä tästä kun saan Tinja aamutorkuille ja pääsen nauttimaan Holby Citystä (ihanaa, yes yes, se tulee taas) ja neulomisesta ilman häiriötekijöitä.