lauantai 31. toukokuuta 2008

Tuuliviiri



3,5 vuotias osaa olla ihana(n raivostuttava). Mielialat vaihtelevat hetkessä, ja yleisin sana on EI tai EN. Toisena hetkenä kysyy "oonko mä nätti?" tai tulee halaamaan ja sanoo "olen sun rakas".

                         
3,5 years can be sooo lovely. And terrible. Mostly used word is NO. At one moment she is so angry, and then she comes and give me a kiss. But she is my daughter, as you can see:

Mulla on terassilla kerintäpiste. En koskaan jätä siihen keskeneräistä kerää, koska pikku termiitit kyllä käyvät pyörittämässä sitä silmän välttäessä. Mutta vierelle jäi kartio, ja Tinja päätti vähän keriä lankaa. Aika hieno juttu. Kysyin että miksi koskit, eihän niin saa tehdä.... "no ku sä en antanut jäätelöä!!" kuului kiukkuinen vastaus. Ahas ;D Ihmettelen vaan miten onkin onnistunut pujottamaan langan tuosta ohjurista ja saanut vielä kiinnitettyä langan kerijään...

I didn't gave her an ice cream, so she desided to do something.... well, let see what happens when she is older!


Sylvin systeemistä matkasi tälläinen arpajaispalkinto, suuri kiitos! Lanka on juuri oikean väristä!!

Virolaista villaakin olisi muutama ylimääräinen, jos kiinnostaa niin eikun mailia muro73@gmail.com.

tiistai 27. toukokuuta 2008

Enpä olisi uskonut näkeväni tätä päivää...


Mutta jos auto ei toimi, eikä appiukon autoa näy mailla halmeilla.... sadekuuroja ja on vähän kiirekin ettei viitsi pyörällä lähteä.... Joten alle tämä ja menoksi. Voi sitä vauhdin hurmaa ;) Pääasia että pääsin postiin.



Our  car don't work, and now I need to use this :) I didn't belived that I'll see the day, when I'm driving this....

Juu no meillähän on siis kaksi nuorta mopokorttilaista... ja olen itsekin aikoinaan ajanut piikkikortin ja omistinkin ihanan Yamahan.... mutta silti, scootteri, hih.


maanantai 26. toukokuuta 2008

Ja ne langat :)



Ensin Karnaluksista:

Merinoa, jotain alle kolme euroa kerä. Seuraavan kuvan Step ja Lerici myös Karnaluksista, kuvassa mukana 8/1 vahvuista Aade Lôngin villaa.

Ja sitten virolaista liukuvärjättyä...

Here is my yarn shoppings from Tallinn :)

Olikos se nyt niin, että Lahden KIP on sitten satamassa jossain kahvilassa? Alkaen 10.00? vai? Huudelkaahan ehdotuksia.

Nyt äkkiä päivälevolle. Kaikki muutkin nukkuu, kuka missäkin.... yksi vaunuissa, yksi riippukeinussa isin kanssa  ja yksi sängyssä :)

lauantai 24. toukokuuta 2008

Ostoksia


Tallinnassa tapasin virolaisen bloggaajan KK:n, jolle vein Haaviston kirjan ja pari Novitaa. Hän antoi minulle myös tuliaisia, lehden, hahtuvaa, suklaata (ei kuvassa) ja tytöille rannekorut. Kiitos paljon, ja oli oikein mukava tavata!! Hän kertookin blogissaan meidän pienistä hankaluuksista tiedonkulussa, mutta ihan hyvin siinä sitten kävi ;)

In Tallinn I met estonian knitter, KK. I gave her Haavisto's book and she gave me new Käsitöö-magazine, preyarn, chocolate and something little for girls. Thank you very much, it was nice to meet you ;)

Lukijoiden järkytyksen minimoimiseksi aloitetaan varovasti, muilla kuin lankaostoksilla (syy on se, että langat on vielä purkamatta...). No ei nämä kaikki minulle ole, tässä on tuliaisia Katiijalle, Anulle, toisellekin Anulle, Marjutille ja Hannalle. Puikkoja, kerroslaskin, valokoukku, neulemylly, pompulajuttuja ja yo-yo maker.

Something from Karnaluks. Not for me only ;)

Nappei ;)

Syy siihen että langat on vielä jossain, on se että tänään suunnattiin Porvooseen.. Itseasiassa se esitettiin miehelle niin, että tänä lauantaina hänen kannattaa mennä auttaman siskoaan kasvihuoneen kokoamisessa ;) Samallahan me siinä Katjan kanssa päästiinkin piipahtamaan Hullun Halvoilla-päivillä.

Today we visited in Porvoo, there was a sale. .. do I need to say more?,

Huomenna on työpäivä, sen jälkeen yritän saada kuvat viron langoista!


perjantai 23. toukokuuta 2008

Tuliaisia



Onpas pitkä aika päivityksestä. Olen virkannut Bambu Plussasta boleroa ystävälle, vajaa puolet on siitäkin tekemättä vielä. Ihanaa lankaa muuten. Lapasiakin on tullut tehtyä, parittomia :)

Eilen sitten hilpaistiin Tallinnaan. Oli pitkä päivä, puoli kuusi startattiin kotoa ja takaisin oltiin puoli yksi yöllä. 11 tuntia shoppailua, vieläkin väsyttää. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin, osa tavaroista on purkamatta ja väsyttää niin vietävästi etten jaksa nyt niitä katsoakaan.

Eilen oli kuitenkin tullut (taas) yksi vaihtopaketti Jenkeistä Jamielta. Wow. ArtYarnsin Supermerinoa useampi vyyhti....

Crocsit, ihania pikkujuttuja niihin kiinnitettäväksi ja Designs by Romin huivineula. Oih, olen onnellinen. Vaihtona lähti tietysti Haaviston kirja, uuteen pakettiin menee sitten virolaista villaa.
   
Swapping is fun!! Those yarns, Crocs and little things sent me Jamie from USA, thank you very much.

We were at Tallinn yesterday, and cause the day was very, very long, (we started at home 5.30am and came home 00.30 am) I'm too tired to introduce you my shoppings. I'll photo them later, but I can tell that there is yarn.... yarn.... needles....yarn.... books :) :)

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Hurraa!!!


Nyt se valmistui.             It is finished!!


 
Malli: Drops 94-5
Lanka: Saana 100% villa 720g
Puikot: 6mm
Muuta:Mulla oli pieni epäilys ympyrän istuvuudesta kropalle, mutta nyt kun takki on tunnin verran ollut päällä, niin taidan tykätä ihan älyttömästi. Mä olen tosi huono päättämään onko mulla kylmä vai kuuma, joten tälläinen avonainen juttu on aika kätevä. Tuota hartiajuttua en voi levittää kuten se alkuperäisessä mallikuvassa on, hartiat kun näyttää ihan ladon ovilta sen jälkeen. Tätä jos vähän muokkaisi, kauluksen ja etumuksen osalta lyhennetyillä kerroksilla, tulisi vielä parempi. Ei tulisi heti sellaista "oletko raskaana" fiilistä (ei, en ole). Erityisen paljon tykkään tuosta resorineuleesta, sopii paksulle langalle todella hyvin.
I wasn't quite sure do I like this or not, when I finished work. But now, after two hours wearing this, I like a lot. I also think, if I knit another one, I'm going to make some short rows and it will be much better. I love the rib what is used in this jacket, looks well in bulky yarn.

perjantai 16. toukokuuta 2008

Ympyrä


Meilläpäs oli oikein mukava tapaaminen tiistaina Heinissä, kiitos kaikille osallistujille. Kiva että Minnakin rohkaistui, ja tuli joukkoomme ;)

Ympyrä valmistui keskiviikkona, ja hihatkin ovat jo hyvällä mallilla.

Drops jacket. I finished the body at wednesday, and sleeves are now on the needles.

Miten voi jäätelön syönti ollakin näin sotkuista puuhaa??

Girls ate ice cream ;)

Lapset ovat maailmalla, ja mä olen NUKKUNUT. Nyt alkaa tuntua että elämä voittaa, sain nukuttua viime yön aivan todella hyvin!!!!! Kiitos kummitädille ja anopille, sain tarvitsemani vapaan ja jaksan taas. Meinasin jo, että alkaisin siivota, mutta taidanpa heittäytyä sohvalle ja nauttia hiljaisuudesta vielä sen hetken kun se on mahdollista :)

Kids are not at home. I have one day "holiday", and now I really feel I've slept enough. I have been very tired for a long time, but one night and I am feeling much, much better! I really have a good friend, who takes care of the baby sometimes. Happy me!


tiistai 13. toukokuuta 2008

Ötökkä


Onko ötökkä salaatissa uutisoinnin arvoinen? Siis mun täytyy sanoa että en ymmärrä.... Ymmärtäisin jos se olisi ravintola-annoksessa, mutta että tuollaisen jäävuorisalaatin sisällä. Tuskin on mitään keinoa millä niiden kerien sisältöä tutkitaan ennen pakkaamista, ja itse ainakin huuhtelen salaatit ennen käyttöä. Omastakin kerästä on joskus joku ötökkä kömpinyt, mutta eipä tullut mieleen tehdä siitä oikein uutista ;) Haloo, eihän ne missään umpiossa kasva.

Olipa turha postaus ;) No, ehkäpä blogilista ei tätä noteeraa, kun ei se toimi muutenkaan kunnolla. (Google Reader pelaa moitteettomasti).


maanantai 12. toukokuuta 2008

Alkuviikon uutiset


-huomenna neulontatapaaminen Heinissä, alkaen klo 17.00. Rohkeasti mukaan.

-ympyrätakkia neulottu melkein neljä kerää, hyvältä näyttää.

-Villapallon Bluebell ja Rose-pipot on nyt käännetty englanniksi.

-tein kokeeksi yhden lisäimun vaippaan, jossa alimpana pulista jäänyt jämä. Ei tullut flanellivaipan läpi pissat ;)

-olen nukkunut äärettömän huonosti viime ajat, ja päivät kuluu melkein sumussa. Lapsetkin nukkuu miten nukkuu päiväunet, joten lepohetkeä kaivataan....

-Mirko on tänään tasan puoli vuotta. Niin se aika kuluu.

-Tallinnan matka suunnitteilla, kunhan saadaan kaikkien aikataulut selville (lastenvahdit jne). No ehkä perjantaina tai sitten ensi viikolla.

Villapallo's Bluebell and Rose are now in english (PDF)




lauantai 10. toukokuuta 2008

Mystic Light


Aurinko näyttäytyi ja pääsin ulos kuvailemaan. Sen verran tästä projektista, että minkään huivin aloittaminen ei ole ollut näin vaikeaa kuin tämän.. Kuudes kerta taisi vasta onnistua, säädin tosin vähän puikkokokoa ja loppujen lopuksi palmikoitakin. Muutin oikean puolen palmikon kääntymään etukautta, reunasta tuli mielestänin ryhdikkäämpi. Muuten huivi on tehty ohjeen mukaan.

Malli: Mystic Light (by Anna Dalvi). Maksaa 6 dollaria nyt, itse olin mukana ilmaisessa KALissa.
Lanka: Virolainen villa 166g (punnittu vasta huuhtelun jälkeen)/ estonian wool
Puikot: 4mm pitsiaddit/Addi Lace
Koko: 200cm * 100cm



Sopii hyvin kukkien väreihin ;)




perjantai 9. toukokuuta 2008

Takki, bluebell ja hammas



Mystic Light on vieläkin seinällä. Ilma onkin niin harmaa, että ulkokuvaukset siirtyvät vielä. Joten olkoon siellä!

Tätä takkia raportoidaan nyt muutaman kerran, koska vakaa aikomus on saada tämä valmiiksi viikon sisään (Katiija ei yhtään naureskele siellä ruudun takana!!). Ihan realistinen tavoite, jos vajaan keränkin päivässä tekee -uskokaa vaan. Melkein kaksi kerää Saanaa kulutettu, hihan reiät tein eilen illalla. Ohjeessahan ne tehdään hiukka eri tavalla, mutta halusin päästä kokeilemaan!
 
I'm going to knit this jacket before next weekend (really!!). Almost 200g Saana is knitted, yesterday evening I made the armholes. I really like how this looks.

Pikkumiehelle ilmestyi yöllä ylös eka hampaankulma. Onneksi toistaiseksi ollaan selvitty suht vähällä kiukulla, mitä nyt äidin yöunet on jääneet vähille (eikä ne nyt täysin ole Mirkon syytä...) No, tässä vielä pari kuvaa, kun otin tuosta Bluebellistä edustavampia kuvia. Siitä on tulossa englannin käännöskin lähipäivinä, kunhan saan Villapallolta kuvat.

Tässä ei hymyilytä...



Tässä kuvassa kyllä naurattaa :D

Few better photos of Bluebell-hat. English version is written, I only wait photos from designer..  Mystic Light is still "on the wall", the weather is so grey today, that outdoor photos need to wait.

Mirko has his first tooth now!! Well, he is almost 6 months, so it is not surprise ;D

Lahden Sokos sai jälleen lankaosaston, kipin kapin katsomaan. Löytyy kolmannesta kerroksesta!


keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Mystic Light


Olin menossa laittamaan huivia yläkertaan isoimman likan sängylle pingotukseen,kun huomasin että seinällähän on loistava paikka!! Meillä on sellainen toimistossa käytetty sermi huoneenjakajana, ja sehän on aivan mahtava.. mitenköhän nyt vasta sen tajusin??

Pitkään katselin Ravelryssä miten muut ovat pingotuksen hoitaneet, ja päädyin itse nyt tuollaiseen tapaan.

Oho, keskikohta hiukan mutkittelee ;)



I found a great place for blocking in my oldest girl's room. Little girls can't take the needles off, and it can be there over night!!

I though a long time how to block the shawl, I looked the photos in Ravelry  and that ishow I did it ;)

Eilen sitten puikoille uutta. Lankana Saana ja malli on se taideneulottu Dropsilta. Ei nyt jaksa kaivaa linkkiä :o

And yesterday I started this... Pattern from Drops, yarn is Novita's Saana.

Haavisto Kal houkutteli minuakin, sinne vaan kaikki joita kiinnostaa ;)
Finnish Knitters have a KAL for Haavisto's mittens. There is now only few finished mittens, but hopefully later there can see a lot of patterns from the book!!


tiistai 6. toukokuuta 2008

Kiltti postipoika


Oli saanut meinaan tungettua postilaatikon täyteen.... Tietää että olisi harmittanut odottaa viiteen asti että nuo saa haettua postista. Siellä oli siis kenkälaatikon kokoinen laatikko ja sitten tuollainen pienempi postipussi.


Norjan paketista löytyi Alpacaa neljä kerää ja kahta eri vihreää Finullgarnia. Jenkeistä tuli Crocsit ja sukkalankaa. Wau. Saan laittaa mammutit talviteloille ;)

The Mail Man is very lovely. Our mail box was full of my things today. I mean very full :) He knows, that it is not so nice to wait until 5 pm, when we can pick the parcels at the mail office, if there is not enough room in the mail box.

Two different green balls Finullgarn and four Alpaca from Norway. Thanks Tone!! And then Crocs and sockyarn from USA, thanks Judy!!

Yesterday we were at the knitting meeting in Koria. Just a little bit yarn.... and yesterday morning I visited at Vuorelma's shop. Just a little bit yarn from there too... No photos, because I'm very terrified about my shoppings :O

Eilen löytyi Korialta pussilankaa ja vaihdeltiinkin hiukan lankoja neulojien kesken. Taidan jättää kuvaamatta, hirvittää ihan itseäkin nämä lankojen kokoontumisajot meidän talossa. Ai juu, ja koska työkeikka peruuntui ja olin jo kaupungissa, piti etsiä korvaavaa toimintaa. Öh, matkalla kävelin Vuorelman ohi ja pitihän siellä poiketa. Ihan vähän vaan.

Mutta Mystic Light valmistuu tänään!!! Yes!!! Siitä kuvia lähipäivinä.
I'm just binding off Mystic Light, Yes. I can start something new!!!!



lauantai 3. toukokuuta 2008

Bluebell


Ilmojen lämmitessä piti tehdä Mirkolle kesäpipo:

Malli: Bluebell, Ullasta
Lanka: Tennessee,  44g
Muuta: ihan täysin ohjeella tehty, tuli sopiva puolivuotiaalle

It is so warm now, that I needed to knit hat for Mirko. Size is just perfect for 6 months old :)

Kerrankin kaikilla sattui olemaan samaan aikaan äidin tekemät hatut, Sinnalla ja Tinjalla viime kesän tuotoksia. Tässä yhteiskuva:

Sinna and Tinja have hats, what I made last summer.


Haavisto's book



I have knitted few mittens from Haavisto: Sata kansanomaista kuviokudinmallia -book, and some people have asked help with thumbs. I am writing here some tips, how I am using Haavisto's patterns.

I don't know why the charts are little bit too long, and I usually start decreases earlier. If the pattern is only few rows, there is no problem, but as you see in these patterns, I've motified pattern some way:

 #95, decreases started 16 rows earlier than in pattern and I also left 3-4 sts from left side away.

#89 knitting started in row 14

I used different kind of ribs in a cuff, now I like this knit 2 with basic color, knit 2 with charted color:

The palm I knit with some other pattern from same book, I like that they look different. Between the palm and back of the hand I knit one or three sts stripe, here is one. This stripe continues at the end, and I decrease sts around it.


The Book doesn't give any information about thumb, and I love to use same method as in the book Mostly Mittens.
In the second charted row I increase one st after/before stripe for the thumb.
 
Every second row, I increase one st with charted color in both sides. When I have enough sts for thumb, I put them to waste yarn, and increase 3-5 sts. Those sts I decrease away at the next rows. Then I have same amount of sts than in the beginning.

When starting knitting the thumb, I increase again 3-5 sts to hole, and decrease 2-4 sts at the next row. When thumb is long enough, I decrease two sts /row, and rest of "knit 2 together" in a last row.

You need to check yarn, needles and stiches what you use, I already know myself, how many sts is good for choosen yarn :)

This is translated very quickly, I think there is some mistakes with words and something is still missing, but leave me a comment what is said strange, or ask If you have any more questions... I try to fix them later.